Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Şubat 2015 Pazar

Lviv kafe ve restoranları

Lviv (İlbav), Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti. Ülkenin en batısında yer alıyor ve Ukrayna’nın gerek mimari gerekse kültürel olarak en batılı şehri olarak biliniyor. Bu nedenle diğer Avrupa kültürleriyle sürekli etkileşim hâlinde olmuş. Öte yandan tarih boyunca sürekli göç almış Lviv… Ukraynalıların yanısıra Avusturyalılar, Almanlar, Lehler, Litvanlar, Rumenler, Gürcüler, Museviler, Azeriler ve Ermeniler şehrin renkleri olmuş. Bu çeşitliliğin Lviv mutfağına yansıması kaçınılmaz olmuş elbette… 

Ukrayna mutfağının tek vasat yönü kahvaltı
Lvivlilerin damak zevkinde İtalyan, Çin ve Japon mutfağı da önemli bir yer etmiş gözlemlerime göre. Neredeyse her anacaddede bir suşi restoranı ve pizzacı görmek mümkün. Avusturya-Macaristan egemenliğinden kalma strudel ise sanırım Lviv'de en çok tüketilen tatlı olsagerek. Her köşebaşında bir strudelci var desem abartmış olmam. Elmalı veya erikli olan bu tatlıyı ben daha önce yemiş ve beğenmemiş olduğum için Lviv'de de hiçbir strudelciye gitmedim. Ama strudelin Lviv mutfağında çok önemli bir yeri olduğunu itiraf etmeliyim.

Lviv’de geçirdiğim 3 gün boyunca yediğim yemekleri hiçbir zaman unutmayacağım. Birbirinden şirin ve seçkin restoranlarıyla Lviv, boğazına düşkün gezginlere çok özel fırsatlar sunuyor. Ukraynalılar bu restroran ve kafecilik işini çözmüşler. İstanbul başta olmak üzere bizim şehirlerimizin de böyle konsept mekânlara ihtiyacı var. Umarım birileri bu yazıda sözü edilecek mekânlardan esinlenerek fakat kopyalamadan bir fikir sahibi olur ve bizim şehirlerimize de böyle güzel kafeler, restoranlar kazandırır.


Lviv’de ve diğer Ukrayna şehirlerinde gittiğim tüm mekânlar, tasarımlarıyla ve menüleriyle akıllarda yer ediyor; gidenleri müdavimi yapıyor. Bu yazıda yalnızca gittiğim yerlerin bir listesini vereceğim. Her mekânla ilgili ayrıntılara kendi sayfalarında değindim. Methini çok duyup da gidemediğim, gidip fotoğraflayamadığım mekânlar oldu. Onları keşfetmek de size kalsın! Burada adı geçenler dışında sizin başka önerileriniz varsa yorum bölümünde paylaşmaktan çekinmeyin!

Kryjivka: Restoran hâline getirilmiş eski bir askerî sığınak. Kapısında bir Ukrayna askeri dikiliyor ve girenlere parola soruyor.

The Most Expensive Galician Restaurant: Fiyatlarıyla dudak uçuklatan ama işinizi bilirseniz %95 indirimi kapabileceğiniz dünyanın en pahalı Galiçya restoranı. 

Gasova Lampa: Gazyağıyla çalışan lambaların mucidinin anısına açılan bu restoranda yüzlerce gaz lambası bulunuyor. Restoran olmanın yanısıra bir lamba müzesi.

Atlas: Şehrin en merkezi noktalarından bire sade bir şıklıkla döşenmiş, çok uygun fiyatlı menüler sunan Ukrayna restoranı. 

Dim Legend: Adının anlamı efsaneler evi demek olan bu mekân Lviv hakkında türetilmiş her türlü söylenceden bir iz taşıyor. En üst katı seyir terası olan mekândan Lviv'i izleyebilirsiniz.

Masoch Café & Bar: Dünyanın en ilginç konseptli mekânlarından biri. Birbirinden seksi garson kızların müşterileri kırbaçladığı, hesapların dantelli sutyenler içinde geldiği tuhaf bir mekân!

Svit Kavy: Adının anlamı "Kahve Dünyası" demek olan Svit Kavy, Lviv'in en ünlü kahvaltı noktalarından biri. 

Kafe 1: Çiçeklerle dolu ufak bir balkon ve içeride 2 küçük salondan oluşan bu salaş kafede bir demlik çay içmeden Lviv'den ayrılmak olmaz.

Lviv Coffee Mining Manufacture: Lviv'in ülke çapında ünlenen kahve üreticisi. Müşteriye sunulan kahveler dükkânda müşterinin gözü önünde öğütülüyor ve mekân mis gibi kahve kokuyor.

Lviv Handmade Chocolate: Çikolataların açık camekânda herkesin gözünün önünde hazırlandığı bu mekânda erimiş çikolata yemeyi ve eve dönüş için kilo kilo çikolata almayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder